Helsinki on monien nähtävyyksien kaupunki, jossa on mahdollista viettää unelmien loma. 

Nähtävyyksien kiertely voi olla pitkästyttävää, mutta Helsingissä on onneksi nähtävyyksiä hieman jokaiselle. Nähtävyyksien ei aina tarvitse olla lapsia tylsistyttäviä museokierroksia. Ne voivat olla monipuolisia elämyskokemuksia, joissa koko perhe viihtyy.

Kannattaa tutkailla, mitä nähtävyyksiä me suosittelemme.

Ateneumin taidemuseo

Suomen laajimman taidekokoelman omistava museo, jossa on vaihtelevia näyttelyitä. Ateneum on osa Suomen kansallisgalleriaa.

Kauppatori

Kauppatori sijaitsee Helsingin sydämessä. Kesäisin alue on tuhansien ihmisten suosikkipaikka, jossa on mahdollista tutustua pääkaupunkiseudun ja koko Suomen ruokaherkkuihin. Kauppatori on myös tuhansien risteilymatkustajien pysähdyspaikka.

Nykytaiteen museo Kiasma

Kiasma on Suomen suurin nykytaiteen museo, jossa on mahdollista päästä tutustumaan kuumimpiin nykytaideteoksiin. Kiasma on osa Suomen kansallisgalleriaa.

Sibelius-monumentti

Jean Sibelius on kuuluisin suomalainen säveltäjä. Tämä monumentti on rakennettu Jean Sibeliuksen muistolle – ja nykyään se on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä, etenkin ulkomaalaisten keskuudessa.

Suomenlinnan merilinnoitus

Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksiä. Suomenlinna on Helsingin edustalla sijaitseva linnoitussaari, joka on myös yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta.

Tuomiokirkko

Tuomiokirkko sijaitsee Helsingin ytimessä, keskellä Senaatintoria ja lähellä Kauppatoria. Tuomiokirkko on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä.